Renkamės virtuvės baldus

Kartais norime, kad pas mus stovėtų prabangūs virtuvės baldai. Kartais mieliau matytume paprastus ir funkcionalius. Kartais projektuojame ir gaminame baldus, kartais užsakome nestandartinius, o kartais tiesiog perkame iš katalogo. Kiekvienam pagal kišenę ir pagal poreikį. Baldai gali būti labai įvairūs. O norint jais nenusivilti, svarbu turėti savo kriterijus, pagal ką baldus apskritai rinksimės. Štai keletas bruožų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį.

Virtuvė – tik gamyba ar ir gyvenimas?

Baldai JumsKad išsirinktumėte tikrai gerus baldus, turite žinoti, kad jie bus reikalingi. Vienaip atrodo virtuvė, kurioje tik dirba virtuvės darbuotojas, o niekas kitas neužsuka. Tada galbūt, taupant, galima investuoti tik į virtuvės funkcionavimą. Tačiau, jeigu norime, kad virtuvės baldai atrodytų nepriekaištingai ir kitų žmonių akyse, turime stengtis užtikrinti tokį efektą. Jeigu virtuvėje, pavyzdžiui, yra filmuojama televizijos laida apie kulinariją, vargu, ar bus gerai palikti negražų jos interjerą. Be abejo, tuomet virtuvė turės būti gražesnė, reikės skirti dėmesio jos dizainui. Kai kurie virtuvės baldai visai nebūtinai turi būti prabangūs tam, kad atrodytų gražiai. Net ir iš gana paprastų detalių galima sukurti tikrai jaukų, dailų interjerą.

Žaliavų įvairovė

Dar vienas dalykas, į kurį reikėtų atsižvelgti, įrenginėjant sau virtuvę, tai, kad joje galės būti daug ir įvairių žaliavų. Kalba eina ne apie maisto gamybai reikalingus projektus, o apie tai, kad čia gali būti pagaminta baldų iš pačių įvairiausių medžiagų. Išties, dabar yra madinga labai skirtingi medžiagų deriniai virtuvėse. Tai gali būti ir medis, įvairiausia mediena, ir kitos medžiagos. Populiariausia baldų mediena yra spygliuočių, nes ji gana minkšta, lengvai apdirbama, todėl veikiausiai spintelės ir darbastaliai bus pagaminti iš pušinių, eglinių lentų. Tačiau kodėl gi nesukūrus daugiau įvairovės ir neužsisakius ąžuolinio stalo arba taburečių? Tai bus nepaprastai tvirti baldai, kuriuos turėsite tikrai dar ilgai, jeigu tik juos užsisakysite. Be medienos bus verta atkreipti dėmesį į kilimus, plyteles, keramiką, stiklą ir metalą – tai medžiagos, kurių taip pat gali atsirasti jūsų baldų sudėtyje.

Jūsų virtuvė – išskirtinė

Jeigu norite išskirtinės virtuvės, verta užsisakyti bent kelis kaip tik jums pagamintus baldus, o ne nupirktus iš katalogo. Kartu ir sutaupysite vietos. Juk jūsų virtuvė – vienintelė su tokiu išplanavimu, taip atrodanti. Jeigu ją nepriekaištingai sutvarkysite, galėsite džiaugtis, kad ir vietos joje padaugėjo, kai baldai užims tik tiek ploto, kiek reikia.

#1$ komentaras

  1. virtuviniai komplektai

    Virtuvė dažniausiai yra moters aistra, kurioje galima gaminti tai kas patinka. Renkantis virtuvės interjiera bei virtuvinius komplektus būtina atsižvelgti į jų funkcionalumą, patogumą bei be abejo grožį. Na o grožį čia kiekviena gali suprasti savaip. Vienai moteriai patiks itin daug baldų virtuvėje, o kita priešingai – mėgausis minimalizmu.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *