Automobilių nuoma Kaune: kaip pasirinkti automobilį?

Kaunas – antrasis pagal dydį Lietuvos miestas, kuris sulaukia daugybės vietinių ir iš užsienio šalių atvykstančių turistų. Kai kuriems Kaunas yra tarpinė stotelė, skrendant į kitas Europos šalis, be to, turinti truputį laiko, jį šiame mieste galima praleisti labai turiningai. Visi šie keliautojų poreikiai reikalauja transporto, todėl automobilių nuoma Kaune yra populiari paslauga, o jos tiekėjų nestinga. Jei nusprendėte ir jūs nuomotis automobilį, aptarkime, kaip jį pasirinkti.

Įvertinkite savo poreikius

Nuomojantis automobilį dažnai kyla nors rinktis tokį, kokio dar neteko vairuoti arba kokio niekada nepirktumėte. Visgi tai gali būti prastas sprendimas, ypač ketinant pavažinėti daugiau arba vairuoti nelabai pažįstamo miesto senamiestyje. Didelis ar itin prabangus automobilis tokiu atveju sukels papildomą stresą.

Automobilių nuoma Kaune yra orientuota į įvairius vairuotojų poreikius, tad čia rasite didelį įvairių automobilių pasirinkimą. Tiesa, nuo automobilio pasirinkimo priklauso ir jo nuomos kaina, tad verta gerai įvertinti savo poreikius. Pavyzdžiui, jei ketinate leistis į tolimesnę kelionę, patogesnis bus didesnis automobilis, o jei vykstate į šventę ir norite nustebinti kitus, rinkitės prabangų automobilį nuomai.

Populiariausi automobilių modeliai

Žiūrėdami į nuomojamų automobilių katalogus pastebėsite, kad juose yra daugybė įvairių lietuvių pamėgtų markių automobilių. Automobilių nuoma Kaune, Vilniuje ar kituose šalies miestuose dažnai siūlo TOYOTA, AUDI, BMW, MB, VOLKSWAGEN automobilius – juos tautiečiai mėgsta. Jei ir jūs norite tokio automobilio arba matote, kad jis nuomos kompanijoje yra tik vienas, geriau rezervuokite jį nuomai iš anksto.

Atkreipkite dėmesį į kuro sąnaudas

Automobilių nuomos kompanijos visada nurodo ir kuro sąnaudas. Tai itin aktualu, jei ketinate automobiliu daugiau važinėti ar įveikti didesnius atstumus. Mažesni miesto automobiliai paprastai yra ekonomiškesni, o štai visureigių kuro sąnaudos gali būti net ir du kartu didesnės. Dėl to verta tinkamai įvertinti, kokio automobilio reikia ir kiek daug planuojate nuvažiuoti.

Vis dėlto jei nuomojate automobilį dėl išskirtinės jo išvaizdos, su didesnėmis kuro sąnaudomis teks susitaikyti. Didesnio automobilio prireiks ir tuomet, jei kraustotės ar norite pakeliauti su visa šeima, o didesni automobiliai, kaip žinia, daugiau suvartoja ir kuro.

Skaitykite nuomos sąlygas atidžiai

Nors ne visos kompanijos taiko apribojimus, kai kurių automobilių nuoma Kaune gali turėti tam tikrų sąlygų. Dėl to reikia atidžiai skaityti sutartį. Sąlygos gali būti labai įvairios: pavyzdžiui, kai kuriuos automobilius galima naudoti tik Lietuvoje ar tam tikrų šalių teritorijoje, o išvažiavus už teritorijos ribų, teks mokėti baudą. Taip pat gali būti taikomas ribojimas automobilio vairuotojo stažui.

Kai vienos kompanijos stengiasi kuo labiau sumažinti savo riziką, taikydamos ribojimus, kitos siūlo papildomas paslaugas. Jos gali labai praversti krizinėse situacijose: pavyzdžiui, nemokama pagalba kelyje, pakaitinis automobilis ir kt. Dėl to atsakingai pasirinkite kompaniją, kad automobilių nuoma Kaune būtų sklandi.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *