Vaikų kambarys ir tinkami baldai

Vaikų kambarys yra nuostabi erdvė suteikianti jūsų atžalai ne tik galimybę pailsėti, bet ir mokytis, žaisti, bendrauti su draugais bei užsiimti savo pomėgiais. Labai svarbu tinkamas išplanavimas ir baldai. Staliukai, komodos, spintos, paprastos ar dviaukštės lovos vaikams turi būti ne tik gražios, bet ir funkcionalios.

Vaikiškos lovosDažnai tėvai daro klaidą, kai parenkami baldai vaikų kambariui pagal grožį. Žinoma, niekas nesiginčys, kad spalvos ar baldų modeliai svarbūs vaikams. Renkantis spalvas randamas didžiulis pasirinkimas: žalia, geltona, raudona, mėlyna, rožinė ir t.t. Vis dėl to, kad ir kaip norėtųsi itin spalvingo ir margo kambario mažajam jo gyventojui, reikia nepersistengti, nes per daug spalvingas kambarys gali trukdyti vaikui susikaupti, ramiai pailsėti ir išsimiegoti. Renkantis spalvingus baldus nereikėtų sienų dažyti vaivorykštės spalvomis, tiesti spalvingo kilimo ir dar pirkti margą šviestuvą. Visur yra saikas. Verčiau sienas dažyti ramiomis spalvomis, o baldai tebūnie spalvingi.

Iš baldų bene pati svarbiausia yra lova. Ji parenkama pagal amžių. Be to, jei viename kambaryje miegos du vaikai, tai galima pagalvoti apie vietos taupymą. Tuomet siūlomos dviaukštės lovos vaikams. Taip sutaupoma vietos, o ir vaikams daug smagiau miegoti tokiose lovose. Tiesa, gali būti viena problema – vaikai ginčysis, kuris miegos antrame aukšte, nes ten smagiausia. Pratęsiant temą apie lovas, reikia paminėti, kad svarbus ne tik tinkamas lovos dydis, t.y., aukštis, plotis, ilgis, bet ir čiužinys. Tinkamam miegui reikia parinkti specialiai vaikams tinkamus čiužinius. Dabar jų gausus pasirinkimas. Taigi, pasirinkti pagal vaiko amžių galima greitai.

Baldai vaiko kambariui parenkami pagal poreikius. Priklausomai nuo amžiaus galima įsigyti tinkamus baldus, tarkim, kūdikiui pakaks lovos ir komodos, o štai paūgėjusiam vaikui jau prireiks spintos, staliuko ir kėdutės ar sofos. Be abejo, kuo didesnis vaikas, tuo poreikiai didėja. Pavyzdžiui, mokyklinio amžiaus vaikui jau prireiks ir rašomojo stalo, tinkamos kėdės bei lentynos knygoms. Kartu su vaiku auga ir reikalingas baldų kiekis. Be to, labai svarbus ir patogumas. Reikia atsižvelgti į fiziologinius vaiko poreikius, todėl baldai parenkami atitinkamai pagal ūgį ir sveikatos būklę.

Kambarys, kuris skirtas vaikams yra jų erdvė, kurioje galima miegoti, žaisti žaidimus, mokytis. Tėvelių užduotis tinkamai parinkti baldus ir padaryti taip, kad vaikui šiame kambaryje būtu malonu būti. Jaukus vaiko kambarys išties reiškia labai daug tiek pačiam vaikui, tiek ir tėvams.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *