Oras-vanduo šildymas – modernus ir šiuolaikiškas sprendimas

Modernioje visuomenėje nuolat ieškoma efektyvių ir patogumą užtikrinančių sprendimų. Vienas jų yra oras-vanduo šildymas, kurį renkasi vis daugiau namų ūkių. Toks šildymo būdas nereikalauja priežiūros, pasižymi puikia ekonomija ir yra universaliai pritaikomas. Tai puikus sprendimas tiek individualiems namams, tiek komercinės paskirties pastatams, o kai kur oras-vanduo šilumos siurbliai yra naudojami kaip papildomas šildymo būdas. Apžvelkime, kuo išskirtinė ši moderni technologija patalpų šildymui.

Pribloškianti ekonomija

Skaičiuojama, kad naudojant oras-vanduo sistemas galima sumažinti šildymo sąskaitas perpus. Tai tikrai daug žadantys skaičiai, tačiau tokia ekonomija dar nėra riba. Oras-vanduo šildymas gali būti derinamas su saulės kolektoriais, taigi už jūsų namų šilumą ir karštą vandenį sumokės… saulė.

Pripažinkite, tai labai inovatyvu – juk saulės kolektoriai gali būti įrengiami ant namo stogo, arba ant žemės, o naujausi jų modeliai gali būti naudojami kaip stogo danga. Lietuvos orai galbūt ir neleis tokiu būdu sugeneruoti viso pakankamo kiekio namų apšildymui, tačiau tikrai sumažins elektros sąskaitas.

Be to, nepamirškite, kad oras-vanduo siurbliai yra naudingi ir vasarą: jie ruošia karštą vandenį. Saulėtomis vasaros dienomis net ir nelabai didelė saulės elektrinė leis sukaupti pakankamai energijos vandeniui pašildyti, tad galėsite pamiršti apie mokesčius šilumos tinklams.

Draugiškumas aplinkai

Jei rūpinatės ne tik savimi, o ir aplinkiniais bei mūsų planeta, tikrai nenusivilsite pasirinkę oras-vanduo sistemą. Šis šildymo būdas neturi neigiamo poveikio aplinkai, nes negaminamas CO2, nėra taršos į išorę. Be to, derinant su saulės kolektoriais, oras-vanduo šildymas vyks naudojant atsinaujinantį energijos šaltinį.

Svarbu ir tai, kad tokios sistemos yra saugios, nėra gaisro pavojaus. Kartais pamirštama, tačiau aplinkosaugai tai taip pat labai svarbu.

Nuotolinis valdymas

Dvejojate, ar oras-vanduo šildymas toks jau modernus? Juo ne tik beveik nereikia rūpintis, nes šilumos siurblys veikia automatiškai, bet ir galima valdyti programėle. Tai ne tik inovatyvus, bet ir naudingas būdas, nes šildymas gali prisitaikyti prie asmeninių poreikių ir padėti sutaupyti. Pavyzdžiui, galima nustatyti, kad kai būnate darbe arba naktį, miego metu, namai būtų šildomi mažiau. O tuo metu, kad ilsitės, gaminate maistą ar keliatės ryte, temperatūra namie bus didesnė. Ir visa tai visai be jokių pastangų!

Greitas montavimas

Oras-vanduo šildymas yra pagrįstas temperatūriniais mainais: išorinis sistemos blokas absorbuoja šilumą iš aplinkos ir perduoda ją vandeniui, kuris keliauja į radiatorius. Atrodo paprasta, tačiau kartu tai modernus sprendimas, kurio įrengimas nereikalauja jokių sudėtingų darbų. Montuojant oras-vanduo šilumos siurblius nereikia atlikti jokiu kasimo, griovimo ar remonto darbų, todėl įrengimo darbai trunka vos keletą dienų. Taupykite savo laiką ir mėgaukitės jaukia šiluma namuose, rinkdamiesi šį modernų šildymo būdą.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *