Pirmasis mano darbas vertėjų biure

Vertėjos darbasKai reikėjo rinktis dėl pirmojo darbo, tai mačiau, kad vertimų biuras Baltic Translations ir kitas vertimų biuras ieško naujų žmonių. Aplikavau į abu, tačiau Baltic Translations manęs neatrinko dėl patirties stokos. Gal ir gerai – dar bus proga patekti į šią puikią kompaniją vėliau, kai turėsiu daugiau praktikos ir kompetencijų. Bent jau tikiuosi taip.

Kaip darbinausi

Visi žino tą dalyką, kad vos tik baigus studijas nereikia tikėtis kažko gero, ir kad visada viskas būna ne taip, kaip nori, ne taip, kaip tikiesi. Tiesos tame yra, ir nėra čia ko sakyti, kad taip nebūna. Taip būna, kad studijos ir darbas neatitinka vienas kito, tai būna labai skirtingi dalykai. Tačiau aš negalėjau žinoti, kaip labai jie skirsis.

Visgi, mano planas pirmiausiai buvo siųsti užklausas į tuos vertimų biurus, kurie tuo metu realiai ieškojo darbuotojų, o tada jau rašyti į tas vietas, kur tiesiog yra kažkokie vertimų biurai. Suprantu tokį dalyką, kad ne visos įstaigos visą laiką trokšta naujų darbuotojų. Tačiau, jeigu kas nors atsiunčia dėmesio vertą CV, tai tokį galbūt dar pasideda į stalčių, neišmeta jo. Tai padarius, galima sulaukti skambučio ir kvietimo į darbo pokalbį ne iš karto, po laiškų išsiuntimo, o kažkada vėliau. Gal po mėnesio, gal po kelių, gal po pusmečio kažkam prireiks naujo darbuotojo. Tada ir bus sureaguota į mano laišką ir būsiu galbūt žmogus, pakviestas į darbo pokalbį. Tačiau man nereikėjo pasinaudoti šiais antraisiais variantais dėl vertėjos darbo, nes vienas iš vertimų biurų, kuris tuo metu vykdė atranką, iškart mane ir priėmė.

Kaip dirbau

Darbas prasidėdavo labai anksti ryte ir trukdavo iki vakaro. Nežinau ar čia naujoko sėkmė, ar visuose vertimų biuruose būna taip, bet mes dirbdavome tikrai ilgus vakarus, ir anksti pradėdavome. Kai sakau "mes", tai turiu omenyje mūsų, naujokų, kolektyvą. Seniau dirbantys žmonės anksčiau išeidavo iš darbo. O mes kažkaip pradėdavome labai anksti ir baigdavome jau sutemus – net ir vasarą. Tai nebuvo labai malonus reiškinys, netgi būdavo šiek tiek savęs gaila.

Vėliau padirbus visą vasarą tame biure, galiausiai pavyko gauti naują darbą. Žmonės, kuriems taip pat buvau siuntusiCV, nors ir tuo metu neieškojo nieko, rudenį ėmė ieškoti naujo darbuotojo. Kadangi buvo gavę mano laišką, su manimi pirma ir susisiekė dėl vertimų.

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *