Šiandien siūlomi alkoholiniai gėrimai yra kilę iš įvairių regionų, ir vienas populiariausių gėrimų šiandien – konjakas taip pat nėra išimtis. Pats gėrimo pavadinimas yra kilęs nuo miesto Prancūzijoje – Cognac. Toks alkoholinis gėrimas gali būti gaminamas tik šiose apylinkėse, laikantis tam tikrų nustatytų reikalavimų. Vienas svarbiausių reikalavimų yra tai, kad gaminant konjaką būtų naudojamos Ugni Blanc, Colombard ir Folle blanche veislių vynuogės. Gėrimas turi būti gaminamas dvigubos destiliacijos būdu, ir taip pat turi būti brandinamas ne mažiau nei dvejus metus.
Šis gėrimas yra gaminamas iš vynuogių spirito, kuris dar vadinamas gyvuoju vandeniu. Vynuogių spiritas yra gaminamas iš pagaminto destiliavimui skirto sauso vynuogių vyno. Destiliacijos metu išgaunamas maždaug 70 procentų stiprumo spiritas, kuris yra išpilstomas į ąžuolines statines ir brandinamas. Laikui bėgant konjake ištirpsta kai kurios ąžuolo statinėje esančios medžiagos, kurios suteikia brandinamam gėrimui ypatingą skonį. Taip pat ilgainiui dalis alkoholio išgaruoja, tad gėrimas tampa silpnesnis nei buvo prieš brandinimą. Vėliau, kai brandinimo procesas baigiasi, konjakas yra skiedžiamas vandeniu, ir gaunamas 40 laipsnių stiprumo gėrimas, kuris jau gali būti išpilstomas į butelius.
Konjakas yra specialiai žymimas, ir tai parodo, kiek laiko gėrimas buvo brandintas. Trumpinys V.S. (Very Special) arba trys žvaigždutės reiškia, kad konjakas buvo brandintas ne mažiau nei dvejus metus, V. S. O. P. Trumpinys ( Very Superior Old Pale), dar kitaip žymimas Vieux arba V. O. (Very Old) parodo, kad konjakas buvo brandintas ne mažiau nei ketverius metus, o X.O. (Extra Old) arba Napoleon – tai dar senesnis konjakas, kuris buvo brandintas ne mažiau nei šešerius metus. Kai kurie gamintojai gėrimus pažymi vien tik žvaigždutėmis – kuo jų daugiau, tuo ilgiau buvo brandintas gėrimas. Taip pat galima rasti ir tokių konjako butelių, kuriose nėra nieko pažymėta.
Šiuo metu Cognac regione veikia beveik keturi šimtai gamybos namų, kuriuose yra gaminamas šis gėrimas, o konjako gamybai naudojamos vynuogės užima maždaug 73000 hektarų. Konjakas šiandien yra populiarus visame pasaulyje, dažnai jis geriamas grynas ar su ledu, taip pat gali būti vartojamas su arbata ar kava. Konjakui skirtos taurės yra apvalios, kitaip dar vadinamos ball taurėmis, o patys prancūzai paprastai renkasi tulpės formos taures, kurios padeda atsiskleisti ypatingam gėrimo aromatui. Konjakui, kuris geriamas su gazuotais gėrimais ar sultimis. Labiausiai tiks aukštos, vadinamos highball taurės.